Jos Ploegmakers is genomineerd in de categorie Venrays sportman van het jaar. Foto: archief Peel en Maas.
Jos Ploegmakers is genomineerd in de categorie Venrays sportman van het jaar. Foto: archief Peel en Maas.

Nominaties sportgala Venray bekend

Sport

De jury van Peel en Maas TV Sportgala Venray heeft de genomineerden voor de Venrayse sportprijzen gepresenteerd. In zes categorieën zijn de namen bekendgemaakt. Zoals gewoonlijk zijn de meeste sporters genomineerd voor de titel sporttalent. Het thema dit jaar is 'College Tour', naar het televisieprogramma waarin het publiek vragen stelt aan een prominente gast. De hoofdgast van de Venrayse Sportgala College Tour is Verona van de Leur. De voormalige topturnster en Nederlandse sportvrouw van het jaar maakt de laatste jaren carrière als onderneemster in de erotische industrie.

Het Venrayse sportgala vindt plaats op maandagavond 18 december in Zaal Zeven, de (feest)zaal van hotel Asteria. De kaartverkoop start donderdag 30 november.

Voor de titel sportman van het jaar 2017 zijn genomineerd: wielrenner Wout Poels (hij hielp zijn kopman Chris Froome aan de zege in de Vuelta en won de zevende etappe in de Ronde van Polen), wielrenner Mike Teunissen (gedebuteerd in de Tour de France en met zijn ploeg Sunweb heel succesvol met onder meer vier etappezeges en de groene sprinterstrui), biljarter René Dericks (won drie officiële Grand Prix-wedstrijden kunststoten in de hoogste klasse in Nederland, het NK in Oosterhout en internationale toernooien in Hannover en Turnhout) en Jos Ploegmakers (Europees kampioen en wereldkampioen bankdrukken).

Voetbalster Myrthe Moorrees (debuut in Nederlands team, bekerfinale met PSV, negen doelpunten in eredivisie), zwemster Lisa Dreesens (zilver en brons op het NK lange baan en open water, Nederlands estafettekampioen met PSV) en handbalster Harma van Kreij (genomineerd voor beste speelster van Borussia Dortmund in de Bundesliga) maken uit wie sportvrouw van 2017 van Venray wordt.

Er zijn drie genomineerden voor de titel sportploeg: de voetballers van Ysselsteyn (kampioen 4e klasse F), de handbalsters van Manual (kampioen tweede klasse) en de korfbalsters van de Peelkorf (promotie als nummer twee naar de topklasse).

Venray beschikt over een uitgebreid reservoir aan sporttalenten. Dat is ook dit jaar weer het geval. De genomineerden zijn: volleybalster Dagmar Boom (EK met Jeugd Oranje onder 18 7e plaats, debuut voor Jong Oranje onder 20, selectie en debuut voor het Nederlands A team op de Montreux masters, 2 interlands), atlete Demi Boom (Nederlands kampioene hoogspringen NK indoor en outdoor, zilver NK speerwerpen, brons NK meerkamp, verschillende beste Nederlandse seizoensprestaties, geselecteerd voor Nederlands team), amazone Charlotte Kuijpers (brons op EK voor pony's met het Nederlands springteam, individueel met de negende plaats de beste Nederlandse deelnemer), Quinn Gerlach (Europees en Nederlands kampioen muah thai), motorcrosser Britt Jans-Beken (Nederlands kampioen bij de 85cc grote wielen) en tafeltennisster Emma van der Zanden (halve finale ITTF internationaal jeugdtoernooi, kwartfinale NK senioren, brons NJM 2016-2017, 20ste EK jeugd met de meisjes oranje kadetten, zilver NK jeugd dubbelspel meisjes kadetten).

De strijd om de titel sporter met een beperking is dit jaar een volledig judofeest. Ifeanyi Oguejiofor (tweede van de wereld, Duits kampioen), Jasper Holtackers (tweede van de wereld, tweede Open Duitse) en Jurgen van der Heijden (derde van de wereld, tweede Open Duitse) zijn de genomineerden.

Voor de breedtesportprijs van de gemeente Venray komen in aanmerking: TWC Oostrum (organisatie ploegentijdrit), Baas van Venray (mooi voorbeeld waarin heel laagdrempelig mensen in beweging komen) en wandelvoetbal (voetbalvorm waarin sport en gezelligheid hand in hand gaan).

Voor de categorie trainer en vrijwilliger zijn geen genomineerden, die wijst de jury zelf meteen aan.

Stemmen van donderdag 14 december 19.00 uur tot zondag 17 december 19.00 uur via www.sportforumvenray.nl. Een kaartje voor het sportgala kost 6.50 euro. In dat bedrag is ook 1 consumptie opgenomen. De kaartverkoop start op donderdag 30 november.

Het Peel en Maas TV Sportgala Venray begint maandagavond 18 december om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten zijn te koop bij:

VVV Venray: Monseigneur Goumansplein 1 in Venray

Van den Munckhof: Keizersveld 19 in Venray

Kwalitaria Forest: Jan Poelsweg 12 in Ysselsteyn

Foto: Verona van de Leur is de hoofdgast op het sportgala in Venray. 


Uit de krant