Liefhebbers van stockcarraces kunnen hun hart ophalen op 29 en 30 april op Raceway Venray.
Liefhebbers van stockcarraces kunnen hun hart ophalen op 29 en 30 april op Raceway Venray.

Stockcars centraal op Raceway

Sport

De stofwolken van de Paasraces zijn nog maar amper opgetrokken, of Raceway Venray maakt zich alweer op voor het volgende spektakel. Aan de agenda van het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn is met het Stockcarweekend een nieuw evenement toegevoegd. Op zaterdag 29 en zondag 3O april is Raceway Venray 'the place to be' voor alle de stockcarfans uit binnen- en buitenland.

Met het nieuwe evenement, dat plaatsvindt op de korte oval, bedient het circuit een grote groep speedwayfans die van sensatie houden. De initiatiefnemers voor dit evenement zijn Henri Wittebol en zijn partner Mariëlle Jans, die vanuit de stockcarwereld steeds vaker de vraag kregen of ze een tweedaags evenement zouden kunnen organiseren met alléén maar contactklassen. Op de korte oval, met zogeheten openwielracers. Wittenbol en Jans pakten de handschoen op en hebben samen met Raceway Venray het plan voor het stockcarweekend verder uitgewerkt.

De eerste vrije training start zaterdag om 12.00 uur, de wedstrijden beginnen om 15.30 uur. Op zondag starten de vrije trainingen om 09.30 uur en de wedstrijden om 11.30 uur. Tijdens het weekend van 29 en 30 april bestaat de mogelijkheid om op de camping van Raceway Venray te overnachten. Deze camping grenst direct aan het rennerskwartier. Voor meer informatie kijk op de website www.racewayvenray.com.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant