Wout Poels is te gast in het wielercafé, dat in de eerste Noord-Limburgse Wielerweek wordt gehouden.
Wout Poels is te gast in het wielercafé, dat in de eerste Noord-Limburgse Wielerweek wordt gehouden.

Wielercafé met Poels, Teunissen en Winnen

Sport

Café De Lange in Horst wordt woensdagavond 21 september omgebouwd tot een groot wielercafé. Dat wordt georganiseerd in het kader van de eerste Noord-Limburgse Wielerweek door de fanclubs van Wout Poels en Mike Teunissen in samenwerking met de BikeWriters.

Dat hebben de fanclubs dit weekend bekendgemaakt.  De organisatie BikeWriters – een collectief van fietsende schrijvers onder wie Peter Winnen – bracht de afgelopen jaren met verschillende schrijf- en muziekprojecten meer dan 35.000 euro voor Tour for Life en Artsen zonder Grenzen bij elkaar. En sinds 2015 bemoeien de schrijvers  zich met het produceren en organiseren van wielercafés, waarin ze zich met hun artistieke werken en activiteiten presenteren.

Aan de hand van Volkskrant-columnist Bert Wagendorp kunnen bezoekers van het Wielercafé genieten van interviews, prachtige filmbeelden,  muziek en literatuur over wielrennen. Te gast zijn de succesvolle Noord-Limburgse wielrenners Wout Poels uit Blitterswijck en Mike Teunissen uit Ysselsteyn. Ook oud-profs en columnist Peter Winnen schuift aan met zijn verhalen. Voor de muzikale intermezzo's tekent musicus Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst. Presentator Wagendorp blikt met de gasten en het publiek terug op de geweldige overwinning van Wout Poels in de klassieker  Luik-Bastenaken-Luik, de Tour de France en de Olympische Spelen, maar ook op de verrichtingen van Mike Teunissen in de Ronde van Denemarken en de Eneco Tour. Wagendorp zelf schreef het boek Ventoux, dat later werd verfilmd. Het wielercafé begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur.

Uit de krant