Reizende wereldbol in Venray

Nieuws

Het Mondiaal Platform Venray (MPV) houdt op zondag 24 september voor de vijftiende keer de jaarlijkse Werelddag. De dag staat dit jaar in het teken van een gezinsherenigingsactie.

Het doel van deze actie is zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat vluchtelingen in Venray, die de kosten van een hereniging zelf niet kunnen dragen, toch met hun gezin herenigd kunnen worden. Een grote wereldbol, die de komende weken door Venray gaat reizen, staat symbool voor deze actie. Misai is een jongetje van acht jaar dat in Eritrea woont. Zijn moeder woont in Venray en probeert hem al sinds 2014 naar Nederland te halen, maar het lukt nog steeds niet. "We hebben daarom samen met een aantal Venrayse organisaties het plan opgepakt om geld in te zamelen en een speciaal noodfonds op te richten, om mensen zoals Misai's moeder te helpen", vertelt Elly van Dijck, voorzitter van het MPV. "In Venray wonen ruim 250 vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en hier dus mogen blijven wonen. Mensen uit Syrië, Irak, Eritrea en andere oorlogsgebieden. Als MPV willen wij graag onze bijdrage leveren. Onze vijftiende Werelddag staat daarom in het teken van ontmoeting en van deze herenigingsactie."

Het MPV start op 15 augustus een pr-campagne met een reizende wereldbol. De bol begint zijn reis in het gemeentehuis, waar hij om 15.00 uur wordt overhandigd aan burgemeester Hans Gilissen. Van Dijck: "Het is de bedoeling dat de wereldbol daarna op bezoek gaat bij zoveel mogelijk organisaties in Venray, die een bijdrage willen leveren aan onze gezinsherenigingsactie." Kijk voor meer informatie op www.mondiaalplatformvenray.nl.

Uit de krant