Afbeelding

Monika en Petra in de Vierdaagse (dag 4)

Nieuws Fotoalbums

Monika van Bracht (37) en Petra de la Roy (49) zijn twee van de Venrayse deelnemers aan de 101ste editie van de Vierdaagse Nijmegen. Iedere dag berichten zij over hoe de dag is verlopen. Uiteraard met leuke foto's. Dag 4: Via Gladiola.

"Vandaag de laatste dag, de dag der gladiolen. Het was in ieder geval een heldere, frisse ochtend, die eindigde in een warme zonnige dag. Het lopen ging vandaag vrij gemoedelijk en voor we het wisten waren we al in Cuijk", blikt Petra terug op de slotdag. "Na een aantal leuke stops en mensen die kwamen kijken, doorgelopen met een goede vriend die ook voor de eerste keer liep. Met zijn drieën zijn we over de finish gegaan. Petra en Stephen allebei voor de eerste keer en ik voor de vijfde keer. We kunnen het weer afstrepen. Het was een zware, maar zeer leuke week met veel indrukken", vult Monika.

Toch was het op de laatste dag richting Via Gladola afzien. Petra: "Op de dijk na Overasselt langs de Maas even een gezellig kiekje gemaakt met de mensen die meeliepen. Het is best een taai, rustig en lang stuk en dan moet je wat. Ze deden in ieder geval graag mee. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel mensen er voor en achter je lopen en dat geeft mooie plaatjes als je de bocht omgaat. Op de brug even als blokkade langs de kant staan om een mooie foto te maken." In Cuijk ging het feest helemaal los. Monika: "Heel veel mensen, heel veel muziek en blije gezichten die de finish wel gaan halen. Wat een uitzicht als je de pontonbrug opstapt van Cuijk naar Middelaar. En dan over de Via Gladiola lopen. Wat een ontvangst, wat een slot van vier prachtige dagen." Petra liep de vierdaagse voor de eerste keer uit, Monika voor de vijfde keer. "Samen nog even op de foto met Nelly van Osch die de vierdaagse voor de 25e keer heeft uitgelopen. We zijn trots op onszelf, maar ook op iedereen die een prachtige prestatie heeft geleverd. Opgeven was geen optie, we hebben het kruisje!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant