Afbeelding

Monika en Petra in de Vierdaagse (dag 2)

Nieuws Fotoalbums

Monika van Bracht (37) en Petra de la Roy (49) zijn twee van de Venrayse deelnemers aan de 101ste editie van de Vierdaagse Nijmegen. Iedere dag berichten zij over hoe de dag is verlopen. Uiteraard met leuke foto's. Dag 2 van Wijchen is de zwaarste etappe van de vier.

De tweede etappe van de Vierdaagse is de dag van Wijchen. Monika: "Het staat bekend als de zwaarste dag. En dat was het ook. Het was warm en er zitten lange taaie stukken tussen." Petra, die voor de eerste keer meedoet, kan dat beamen: "Mensen hebben het zwaar en er zijn op deze dag de meeste uitvallers. Maar de uitbundige menigte in Wijchen, Beuningen, Weurt en Nijmegen zorgen dat het op sommige plekken wel een stukje makkelijker wordt."

In Alverna stond de delegatie van De Pielhaas de Venrayse deelnemers al op te wachten. En een stop bij de vrienden van Venray doet wonderen. "Een lekker bolletje koude schotel van Christje Thielen gaat er altijd wel in", lacht Monika. De zon was woensdag volop aanwezig. "Met een windje was het nog best te doen. Gelukkig was er onderweg genoeg water door sproeiers en extra waterpunten langs de kant", zegt Petra. "De tweede dag is altijd roze woensdag. Veel mensen dossen zich flink uit en zelfs de eieren zijn roze. En ja, we hebben het weer gehaald! Het was een zware dag, met af en toe een lach en een traan. Maar we zijn over de helft en kunnen er morgen weer stevig tegenaan", besluit het tweetal in koor.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant