Afbeelding

'Joutou moet op St. Anna blijven'

Nieuws

Teleurgesteld en boos. Dat zijn de initiatiefnemers van Joutou, een sportzorgcentrum voor mensen met en zonder een verstandelijke beperking, nu duidelijk is dat ze niet op St. Anna kunnen blijven.

Joutou past niet in de plannen van de toekomstige eigenaar Renschdael Groep uit Horst, die onlangs de nieuwe visie op het park presenteerde. In januari 2018 koopt Renschdael Groep het monumentale gestichtsterrein aan de Noordsingel van eigenaar Vincent van Gogh, waarvan Joutou nog tot 1 januari 2018 als antikraak ruimtes in het gebouw Don Bosco huurt. Dat gebouw staat net als een aantal andere verwaarloosde panden op de nominatie voor sloop. "Begrijpelijk", vindt Maykel Claassen van de Stichting Joutou Sportzorgcentrum Venray. "We juichen de opknapbeurt voor St. Anna ook erg toe. Die is hard nodig. Maar we snappen niet dat er binnen dit grootschalige plan niet ergens een plek vrij te maken is voor ons sportzorgcentrum. Het nieuws is hard ingeslagen. Natuurlijk wisten we dat de kans er was dat dit zou gebeuren, maar altijd is er tegen ons gezegd: 'het komt goed, maak je geen zorgen'."

Sporters, vrijwilligers en andere mensen die Joutou een warm hart toedragen, zijn inmiddels een handtekeningenactie gestart om het sportzorgcentrum, inclusief de dierenweide die door de vrijwilligers van Joutou wordt beheerd, voor St. Anna te behouden. De actiegroep 'Behoud Joutou op het St. Annaterrein' wil de verzamelde handtekeningen binnenkort overhandigen aan de gemeente Venray.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie.

Uit de krant