Spoedpost Venray vervalt in nachtelijke uren

Nieuws

Vanaf maandag 3 april 2017 wordt de acute huisartsenzorg in Noord-Limburg tussen 23.00 en 8.00 uur anders geregeld. Alle acute zorgvragen worden tijdens de nachtelijke uren vanaf dan voortaan behandeld vanuit de spoedpost in Venlo.

Huisartsencoöperatie Cohesie neemt dit besluit om de organisatie van acute huisartsenzorg in Noord-Limburg te verbeteren. Uitgangspunt hierbij is het verlenen van de best mogelijke en verantwoorde zorg voor iedereen in de regio, waarbij de beschikbare middelen op een efficiënte manier worden ingezet.  Nu wordt acute huisartsenzorg tijdens avonden, nachten en weekenden nog verleend vanuit twee locaties: Venlo en Venray. Met name 's nachts is het aantal hulpvragen op de huisartsenpost in Venray zeer klein. In Venlo daarentegen, waar de huisartsenpost onderdeel is van de spoedpost, zijn de zorgvraag en werkdruk 's nachts hoog. Behandeling van de acute zorgvragen vanuit één locatie zorgt voor een betere bezetting in Venlo, en regiobreed voor een beter evenwicht. Voor patiënten verandert er weinig. Wanneer zij bij spoed in de nacht niet naar de huisartsenpost in Venlo kunnen komen, worden visites ingezet. De verandering betreft nadrukkelijk uitsluitend de nachtelijke uren.

De huisartsenpost in Venray blijft in de weekenden van 8.00-23.00 uur en doordeweeks van 17.00-23.00 uur gewoon geopend. Cohesie komt tot dit besluit in overleg met Huis voor de Zorg en zorgverzekeraars VGZ en CZ. De effecten zullen in een evaluatie met patiëntenvertegenwoordiging tegen het licht worden gehouden.

Uit de krant