Het Raayland College werd dinsdagmorgen deels ontruimd vanwege gaslucht.
Het Raayland College werd dinsdagmorgen deels ontruimd vanwege gaslucht.

Gaslucht: Raayland College ontruimd

Nieuws

Het Raayland College in Venray is dinsdagmorgen deels ontruimd  nadat er gaslucht in delen van het schoolgebouw was geroken.

De centrale gaskraan werd vervolgens dichtgedraaid. Brandweer, ambulance en politie rukten na de melding massaal uit. Een meetploeg van de brandweer onderzoekt momenteel waar de gaslucht vandaan komt. Rond de 1000 leerlingen worden opgevangen in sporthal De Wetteling. Volgens woordvoerder Guido van Herten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord was het gas in een aantal lokalen, gangen en andere schoolruimtes te ruiken. "Enkele leerlingen klaagden ook over hoofdpijn. De gebouwen B en C zijn uit voorzorg ontruimd. Daarna zijn de leerlingen door de BHV-medewerkers en de docenten naar de sporthal gedirigeerd."

De ontruiming is volgens de woordvoerder 'erg rustig verlopen'.  Waar de inmiddels verdwenen gaslucht vandaan kwam, is nog niet bekend. De brandweer voert een nieuw onderzoek uit met medewerkers van Enexis om de mogelijke oorzaak te achterhalen. Omdat dit onderzoek nog loopt, is besloten dat de leerlingen van de getroffen gebouwdelen  B en C onder begeleiding de persoonlijke spullen ophalen en vervolgens naar huis worden gestuurd. Het Raayland College zal over openstelling van de school de communicatie naar hun ouders en/of verzorgers verzorgen. De schoolleiding zal ook communiceren op welke manier de nazorg wordt georganiseerd.

Uit de krant