Bewaakte fietsenstalling wordt verplaatst

Nieuws

De gemeente Venray gaat de bewaakte fietsenstalling aan de Poststraat verplaatsen naar de Leeuwstraat. De bewakers, met hun service, gaan mee. De huidige stalling sluit op 14 juli.

Al meer dan vijf jaar is er een bewaakte fietsenstalling aan de Poststraat (achter het voormalige postkantoor). Door een gunstige regeling kon de gemeente het terrein tegen lage kosten huren. Vanuit sociale en financiële overwegingen zorgen mensen in het kader van re-integratie, sociale activering en dagbesteding voor de bewaking. De bewaakte fietsenstalling wordt door gebruikers ook gewaardeerd.  De huur van het terrein is echter opgezegd.  

Aan de Leeuwstraat is een nieuwe locatie voor de bewaakte fietsenstalling gevonden, naast het leegstaande pand waarin voorheen supermarkt Albert Heijn was gehuisvest. Op deze locatie is reeds een gewone stalling, waardoor er nauwelijks aanpassingen hoeven te worden gedaan. Hoewel deze locatie kleiner is dan de huidige stalling, kan zo toch in de behoefte aan een bewaakte stalling worden voorzien. Tegelijkertijd zoekt de gemeente nog naar meer mogelijkheden voor het stallen van fietsen in het centrum, daar het gebruik van de fiets om het centrum te bezoeken nog steeds toeneemt. De bewaking blijft in handen van de eerder genoemde groep mensen, en ook de service zoals uitleen van rollators of shoppers en het oppompen van een fietsband  blijft gehandhaafd. Als de stalling voldoet, zal ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen worden gerealiseerd.

De huidige stalling sluit op 14 juli. Met borden wordt verwezen naar de nieuwe stalling aan de Leeuwstraat.

Uit de krant