Jan Nelissen werd maandagavond tijdens het dorpsradenoverleg in het zonnetje gezet.
Jan Nelissen werd maandagavond tijdens het dorpsradenoverleg in het zonnetje gezet. Foto Hoedemaekers Venray

Bronzen Waarderingspenning voor Jan Nelissen

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen heeft maandagavond de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray uitgereikt aan Jan Nelissen (59), bij gelegenheid van zijn afscheid van het dorpsradenoverleg.

Jan Nelissen zet zich zijn hele leven al in voor het Oirlose verenigingsleven. Als kind speelde hij voetbal bij DIS. Hij groeide binnen de vereniging door naar jeugdleider en had door de jaren heen diverse functies. Daarnaast was hij als prins, vorst en voorzitter jarenlang betrokken bij vastelaovesvereniging De Spurriemök. Enkele jaren geleden was hij tevens actief bezig met het werven van leden voor het Sint Antoniusgilde, dat ten onder dreigde te gaan door het lage ledenaantal.

Jan Nelissen werd in 2006 lid van de dorpsraad in Oirlo. De portefeuilles groen en wandelpaden vielen onder meer onder zijn aandachtsgebied. De boom op het Hofplein had bijvoorbeeld heel wat voeten in de aarde, maar Jan Nelissen gaf niet op totdat de boom er stond. Binnen het dorp legde Jan Nelissen zijn oor altijd goed te luister. Al snel werd hij benoemd tot voorzitter van de dorpsraad en in die hoedanigheid trad hij ook toe als lid van het overkoepelende dorpsradenoverleg (DRO).

Sinds 2018 was hij interim-voorzitter van het DRO. Jan Nelissen was er een belangrijke spil, zeker als het over woningbouw ging. Nu hij stopt bij de dorpsraad en DRO, stopt hij niet met actief bezig te zijn met de leefbaarheid van Oirlo. Hij gaat nu de kar trekken voor MFC Oirlo en het WoZoCo. Een nieuwe uitdaging, waardoor Jan Nelissen toch betrokken blijft bij de (sociale huur-) woningbouw en de leefbaarheid in Oirlo.

Uit de krant