De Venrayse zangeres, actrice en songwriter Anna Joan. Foto Mimi Roos.
De Venrayse zangeres, actrice en songwriter Anna Joan. Foto Mimi Roos.

Crawl nieuwe ep Anna Joan

Algemeen

De 22-jarige Venrayse zangeres, actrice en songwriter Anna Joan heeft donderdag 21 maart haar eerste ep Crawl releasen op alle streamingskanalen wereldwijd, waaronder Spotify, iTunes en Apple Music.

Afgelopen jaar studeerde ze af aan haar opleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK, Tilburg) waar haar zang, acteer en danstalenten getraind werden. Nu studeert zij aan de Master of Music van de FHK met als hoofdvak Songwriting om ook haar schrijfkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen. Een jaar geleden begon Anna Joan al met het schrijven van de nummers, waarna zij in september 2018 de studio Fattoria Music in Osnabrück (Duitsland) indook met haar eigen band om de tracks op te nemen.

"Ik vind het ontzettend bijzonder dat ik met zoveel fantastische mensen heb mogen samen werken om deze droom werkelijkheid te zien worden." Het album bestaat uit vijf popnummers met jazz- en rockinvloeden die samen, in de volgorde zoals het staat, ook een verhaal vertellen. "Het zijn vijf sub-verhalen die deel uitmaken van het grotere geheel. Het album gaat in totaliteit over loslaten en de zoektocht naar vrijheid- de belangrijkste songtekst van haar album is dan ook I'll will never crawl no more van de gelijknamige titelsong Crawl. Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd over vrijheid die ik nodig heb om gelukkig te zijn en over hoe ik deze voor mijzelf kan creëren. Je bepaalt uiteindelijk zelf of je je vleugels uitslaat of blijft kruipen."

Haar album Crawl is nu overal beschikbaar. Volg Anna Joan op social media @annajoanofficial of kijk op www.annajoan.com. Foto Mimi Roos.

Uit de krant