Argowil en Manders ontvingen de erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever uit handen van wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray.
Argowil en Manders ontvingen de erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever uit handen van wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray.

Argowil en Manders ontvangen erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever

Algemeen

Argowil BV en Manders Totaal Onderhoud uit Venray hebben de erkenning van mantelzorgvriendelijke werkgever ontvangen. Dit betekent dat zij als werkgevers de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maken voor hun werknemers.

De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen zwaar. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen. Het helpt als er op de werkvloer begrip is voor mantelzorg. Dat het bespreekbaar is met collega's. En dat de werkgever meekijkt naar de mogelijkheden om werk en zorg op een prettige manier te combineren.

Met de erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' erkent de stichting Werk&Mantelzorg dat een werkgever goed bezig is met dit thema. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van flexibele werktijden en het wijzen op wettelijke verlofregelingen. Voor de gemeente Venray begeleidt Sjef Keijzers Mantelzorgmakelaar bedrijven hierbij. Hij draagt hen voor voor het ontvangen van de erkenning. De erkenning is geen keurmerk of certificaat, maar een blijk van waardering.

Op woensdag 16 januari ontvingen Argowil en Manders de erkenning uit handen van wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray. De gemeente zelf heeft de erkenning begin 2017 ontvangen en vervolgens Argowil en Manders uitgedaagd om ook aan de slag te gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Zij hebben op hun beurt nu Wauw speciaal voor jou uitgedaagd hetzelfde te doen. Het manteltje, dat symbool staat voor de uitdaging, werd door Frank Arts van Argowil en Wim Hillenbrink van Manders Totaal overgedragen aan Anke Hurkmans van Wauw speciaal voor jou.

Voor meer informatie over de erkenning van mantelzorgvriendelijke werkgever of over de combinatie werken en mantelzorg in het algemeen kijk op www.sjefkeijzers.nl.

Uit de krant