Bronzen Waarderingspenning voor Gerard Karels. Foto Hoedemaekers Venray
Bronzen Waarderingspenning voor Gerard Karels. Foto Hoedemaekers Venray

Bronzen Waarderingspenning voor Gerard Karels

Algemeen

Gerard Karels (69) heeft de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen uit handen van burgemeester Hans Gilissen bij gelegenheid van zijn afscheid van de Stichting Lourdeswerk Venray.

Al in 1979 was Gerard Karels vanuit zijn toenmalige woonplaats Zwaag (bij Hoorn) betrokken bij de organisatie van Lourdesreizen. Na de verhuizing van het gezin naar Venray heeft hij zich in 2001 samen met zijn echtgenote aangesloten bij de Stichting Lourdeswerk Venray e.o. Sindsdien is hij zeer actief als lid en vanaf 2009 als voorzitter van de stichting. Het gaat daarbij niet alleen om de jaarlijkse reizen in mei en september, waarbij hij fulltime bezig is met de coördinatie van de reis, de zorg voor de ruim 70 deelnemers en voor de vele vrijwilligers die de deelnemers begeleiden. Hij is er bijna dagelijks mee bezig. Zo coördineert hij de oud-papieracties, waarvan de opbrengst ten goede komt aan deelnemers en vrijwilligers. Hij geeft voorlichting en werft deelnemers en vrijwilligers via de lokale media. Ook legt hij huisbezoeken af om te kijken welke specifieke zorg mensen tijdens de reis nodig hebben.

Burgemeester Hans Gilissen overhandigde hem het ereteken van de gemeente Venray als blijk van dank en waardering voor zijn inzet voor de Stichting Lourdeswerk Venray.

Uit de krant