Schoolbesturen verbinden zich aan Risk Factory.
Schoolbesturen verbinden zich aan Risk Factory.

Eerste schoolbesturen verbinden zich aan Risk Factory

Algemeen

Stichting Dynamiek, SPO Venray, SKBM en Martinus ondertekenden maandag een overeenkomst waarmee ze laten zien achter het concept Risk Factory Limburg-Noord te staan. Afgesproken is dat de scholen de komende vijf jaar een bezoek brengen aan dit belevingscentrum voor gezondheid en veiligheid in de regio.

De schoolbesturen zijn ervan overtuigd dat door het ervaren van verschillende levensechte gezondheids- en veiligheidsscenario's in de Risk Factory Limburg-Noord de leerlingen van groep 8 zich meer bewust zijn van het belang van gezondheid en veiligheid. Dat ze hun eigen verantwoordelijkheid hierin nemen en hiernaar handelen in hun volgende levensfase. 

Jos Baggen, voorzitter College van Bestuur Dynamiek Scholengroep: "Het aanbieden van beleving staat steeds meer centraal binnen het onderwijs, een bezoek aan de Risk Factory sluit hier goed bij aan." De gezondheids- en veiligheidsthema's binnen de Risk Factory Limburg-Noord zijn bepaald op basis van kerndoelen van het primaire onderwijs en praktijkervaringen van hulpverleningsdiensten.

De voorbereiding op een bezoek aan de Risk Factory Limburg-Noord start al op school, in het klaslokaal door het spelen van een game. Achteraf krijgen de leerlingen via deze game opdrachten om het geleerde in hun omgeving in de praktijk te brengen. Zo wordt het maatschappelijk effect onderzocht en aantoonbaar gemaakt op het gebied van bewustzijn en positieve gedragsbeïnvloeding.

Jac Rooijmans, algemeen directeur Veiligheidsregio Limburg-Noord: "De Risk Factory levert een belangrijke bijdrage om de gezondste en veiligste regio te worden in 2025."

In het schooljaar 2018-2019 opent de Risk Factory Limburg-Noord aan de Nijmeegseweg 42 in Venlo zijn deuren.

Uit de krant