Prins Henk II wordt bijgestaan door zijn adjudanten Robin, Eric en Frank.
Prins Henk II wordt bijgestaan door zijn adjudanten Robin, Eric en Frank.

Henk Franssen prins Bliekers Maashees

Algemeen

Tot 59e prins van de Bliekers in Maashees is zaterdagavond uitgeroepen prins Henk II (Franssen). Prins Henk II wordt bijgestaan door zijn adjudanten Robin, Eric en Frank.

Prins Henk II een geboren en getogen Blieker. Hij heeft vier broers en één zus en is 52 jaar. Zijn vader Harrie was de 22e prins van de Bliekers en zijn broers Theo en Rene gingen hem ook al voor,  respectievelijk in 1977 en 1987.

Prins Henk is al 22 jaar lid van de carnavalsvereniging, waarin hij een grote rol speelt in de jeugdcommissie, de optocht en de prinsenreceptie op zondag. Ook is hij in het verleden nog bij vele andere commissies betrokken geweest. Prins Henk zijn hobby's zijn voetbal kijken, biljarten en hij is scheidsrechter bij de senioren van Volharding. Prins Henk II was in 1995 adjudant van zijn huidige adjudant Eric en in 2004 van zijn huidige adjudant Frank bij de Bliekers.

De adjudanten Robin (Arts), Eric (Pingen) en Frank (Kersten) zijn ervaren carnavalsvierders. Eric en Frank gingen prins Henk voor als prins van de Bliekers. Eric in 1995 en Frank in 2004. Robin is al jaren lid van de carnavalsvereniging.

De spreuk  van prins Henk II: 'Wat er ook gebeurt, alles komt goed!' 

Uit de krant