Afbeelding

Werkatelier voor 'schoon en veilig Veltum'

Algemeen

Het was dit jaar nog groot nieuws: Nederlanders ergeren zich het meest aan (zwerf)afval en hondenpoep. Zo ook in Venray.

Dit bleek uit een vorig jaar gehouden onderzoek in vier wijken. Een van deze wijken was Veltum, waar inmiddels een pilot is gestart. Op maandag 1 oktober 2018 vindt van 19.30 tot 22.00 uur een werkatelier plaats in wijkcentrum 't Schöpke. Alle bewoners van Veltum én Venray zijn van harte uitgenodigd om in een interactieve bijeenkomst mee te denken over een schoon en veilig Veltum. De avond wordt georganiseerd door het Wijkplatform Veltum en de gemeente Venray.

"Natuurlijk heeft de gemeente een taak op het gebied van handhaving", aldus wethouder Carla Brugman. "Onze boa's controleren regelmatig bij de afvalcontainers en binnenkort gaat een pilot starten met cameratoezicht. Maar als gemeente vinden wij dat we samen verantwoordelijk zijn voor een schone en veilige wijk: gemeente, bewoners én ondernemers. Daarom ondersteunen wij het initiatief van het Wijkplatform  Veltum van harte. We hopen op een grote opkomst."

Uit de krant