Kunstenaar Lars Reen maakt videoportretten van Venray.
Kunstenaar Lars Reen maakt videoportretten van Venray.

Venray wordt geportretteerd

Algemeen

Van 9 t/m 16 augustus hebben de organisaties Let It Happen Venray en Cultura Venray de Utrechtse kunstenaar Lars Reen (1993) uitgenodigd om te komen werken in het Schoutenstraatje in Venray. Tijdens zijn residentie maakt hij een aantal videoportretten van Venray waarin beelden en geluiden uit de omgeving worden samengevoegd tot sfeervolle video's. Updates en vlogs van het project zijn te vinden op de website van Cultura Venray en op de Facebookpagina's van Cultura Venray en Lars Reen.
 

Lars Reen onderzoekt tijdens zijn verblijf de openbare ruimtes van Venray.  Reen is opgegroeid in het dorp Groeningen, waar hij bekendstaat als de zingende krantenjongen. In zijn tienerjaren ging hij vaker naar Venray om te winkelen met vrienden. In 2015 is hij afgestudeerd aan het AKV St. Joost in Breda met een video-installatie en een zangperformance. Afgelopen jaar heeft hij samen met leerlingen van het SG Stevensbeek een voorstelling over het theater geproduceerd met behulp van de schouwburg van Cuijk.      

Benieuwd naar de nieuwe Artist in Residence? Iedereen is van harte welkom om in de week van 9 augustus t/m 16 augustus binnen te lopen bij Lars Reen. 

Uit de krant