Afbeelding

Politie zoekt getuigen wilde achtervolging A73

Algemeen

De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over - of foto- en videobeelden hebben van - een achtervolging. De politie achtervolgde woensdagmiddag een bestelbus over de A73 richting Nijmegen. De 26-jarige bestuurder uit Venlo is aangehouden.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd op meerdere adressen in Wellerlooi ingebroken. Na onderzoek kwam de politie uit bij een bestelbus in Venlo. De bus was in Wellerlooi betrokken bij de strafbare feiten. De bestuurder van de bus sloeg woensdagmiddag rond 15.30 uur op de vlucht voor de politie en reed de autosnelweg A73 op. Een passagier sprong uit de bestelbus toen die de oprit van de A73 opreed. Deze gevluchtte man is nog niet aangehouden. De achtervolging eindigde in Blitterswijck aan de Ooijenseweg,  waar de bestuurder in een weiland tot stilstand kwam. Hij probeerde vervolgens te voet te vluchten. De 26-jarige man uit Venlo is door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Niemand raakte gewond bij de achtervolging op de autosnelweg. De bestuurder van de bestelbus ramde in zijn vlucht wel twee politieauto's. Die liepen daarbij schade op. Daarnaast zijn er ook goederen uit de bestelbus gegooid. Mensen die deze goederen aantreffen, wordt vriendelijk verzocht ze in te leveren bij de politie. In verband met het onderzoek doet de politie een oproep aan weggebruikers om informatie en eventueel foto's of videobeelden van dashcams te delen.

Mensen die woensdagmiddag rond 15.30 uur over de A73 reden en iets hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt verzocht hun informatie te delen via 0900 – 88 44. Via onderstaande link (tipformulier) zijn foto's of videobeelden direct up te loaden naar de politie. Ook getuigen die meer informatie kunnen geven over de nog door de politie gezochte bijrijder, die op de oprit van de A73 in Venlo de bus verliet, wordt verzocht zich bij de politie te melden.

https://www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws/2018/juni/13/10-getuigen-gezocht-van-achtervolging-verdachte.html

Uit de krant