Samen op de foto. Foto: Paul Poels
Samen op de foto. Foto: Paul Poels

Pilot 'Brug naar werk' een succes

Algemeen

Woensdag 23 mei ontvingen tien deelnemers hun diploma voor de mbo-entreeopleiding assistent-medewerker groen. Daarmee is de pilot 'Brug naar werk' voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volgens de gemeente 'een succes'. De pilot, gericht op groenbeheer, ging een jaar geleden van start en is een samenwerking tussen de gemeente Venray, Citaverde College, Monsdal Buitenbeheer en De Combinatie.

Op 8 mei 2017 is de gemeente Venray gestart met de pilot 'Brug naar werk' gericht op het groenbeheer. Tien deelnemers kregen een opleidingstraject, een stageplaats en een leer-werkovereenkomst bij de uitvoerders van het werk in de openbare ruimte. Gezamenlijk met  Citaverde College, Monsdal Buitenbeheer en De Combinatie is gepionierd, kennis opgedaan en gedeeld.  Naast een diploma hebben de tien deelnemers ook een BBL-contract (Beroepsbegeleidende Leerweg) mogen tekenen bij Monsdal Buitenbeheer of bij De Combinatie.

De gemeente biedt werkzaamheden in de openbare ruimte bij deze bedrijven aan zodat dit werk als opleidingstraject voor de deelnemers kan dienen, zonder dat hiermee verdringing op de arbeidsmarkt optreedt. In het groenbeheer is momenteel voldoende werk. Dit betekent dat de nieuwe werknemers hiermee perspectief ontwikkelen voor de lange termijn.

De deelnemers van het afgelopen jaar zijn statushouders en mensen die onder de participatiewet en/of de banenafspraak vallen bij hun zoektocht op de arbeidsmarkt. Voor de toegang tot de pilot was motivatie hét belangrijkste selectiecriterium. De deelnemers gaan nu verder met hun opleiding.

Uit de krant