Afbeelding

Positief besluit over komst Risk Factory

Algemeen

Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft vrijdag positief ingestemd met de komst van de Risk Factory naar Noord- en Midden-Limburg. Het belevingscentrum over risico's en gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid voor basisschoolleerlingen en senioren wordt gevestigd in de oude brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg in Venlo.

De Risk Factory is een belevingscentrum waar op een realistische manier diverse risicoscenario's op het gebied van gezondheid en veiligheid beleefd kunnen worden. Door ervaring op te doen met zaken als onder andere brandveiligheid, cyberpesten, verkeersveiligheid, crisissituaties, gezondheid en 112-bellen, krijgen basisschoolleerlingen en senioren een groter veiligheids- en gezondheidsbewustzijn én concrete handelingsmogelijkheden om met deze potentiële risico's om te gaan.

De voorbereiding op een bezoek aan de Risk Factory begint voor basisschoolleerlingen al in de klas, waar ze aan de hand van een 'game' kennismaken met de scenario's die ze tijdens het bezoek gaan beleven. Nu het algemeen bestuur heeft ingestemd met de komst van de Risk Factory kan gewerkt gaan worden aan de daadwerkelijke realisatie.  De verwachting is dat de eerste basisschoolleerlingen begin 2019 de risicoscenario's kunnen beleven. Daarna kunnen ook senioren en mogelijk in de toekomst ook andere doelgroepen een bezoek brengen aan de Risk Factory.

Uit de krant