Jan Loonen overhandigt de bloemen aan Janne van Broekhoven.
Jan Loonen overhandigt de bloemen aan Janne van Broekhoven.

Hippe Kip Kindermode starter van het eerste kwartaal 2018

Algemeen

De nieuwe winkel met kindermode, Hippe Kip in de Passage in Venray, is de eerste 'Starter van het Kwartaal' 2018.

Janne van Broekhoven is zelf een jonge moeder van twee kleine kinderen. Na de sluiting van de enige kinderkledingwinkel in Venray zag zij haar wens om zelfstandig ondernemer te worden als kansrijk en besloot de stap te maken. Na ruim veertien jaar in loondienst te zijn geweest, is ze nu op zichzelf aangewezen. Haar achtergrond van marketing- en communicatiespecialist komt goed van pas bij het op de kaart zetten en decoreren van haar winkel. Desondanks heeft ze toch de hulp van een professionele interieurbouwer ingeschakeld. Zo is er nu een echte catwalk, waar de kinderen zelf hun kleding kunnen showen aan ouders en opa's en oma's. Ook aan hen is gedacht: zij kunnen ondertussen gezellig aanschuiven aan de grote tafel voor een kopje thee of koffie.

De inkoop van de kleding is iets heel nieuws voor Janne. Ze heeft nog geen ervaring met een eerder seizoen en het koopgedrag van de klanten. Dat maakte dat dit onderdeel vooral op het gevoel gebeurde. Er is keuze voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar en het assortiment bestaat uit erkende kinderkledingmerken in het lage, midden en hogere segment. Er is dus voor elk wat wils. "De webwinkel is populair maar we zijn natuurlijk blij met weer een 'stenen' winkel in ons centrum", zegt wethouder Jan Loonen. "Deze keer is niet een bedrijf de winnaar geworden maar een winkelier. Het is goed dat ook die beloond worden in een tijd dat de concurrentie van het internet zo groot is."

Met de verkiezing van de Starter van het Kwartaal willen de initiatiefnemers, gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform, startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1500 euro voor de Starter van het jaar. Ook meedoen? Meer informatie staat op www.venray.nl/ondernemers.

Uit de krant