Bronzen Waarderingspenning voor Jeroen van de Leur. Foto: Hoedemaekers.
Bronzen Waarderingspenning voor Jeroen van de Leur. Foto: Hoedemaekers.

Onderscheiding voor Jeroen van de Leur

Algemeen

Jeroen van de Leur (44) uit Leunen heeft uit handen van burgemeester Hans Gilissen de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray gekregen. Dat gebeurde maandagavond bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de dorpsraad in Leunen.

Jeroen van de Leur neemt na elf jaar voorzitterschap afscheid van de dorpsraad. En daarmee ook als lid van het dorpsradenoverleg waarin hij Leunen heeft vertegenwoordigd. Van de Leur vervulde een zeer actieve rol als voorzitter. In diverse werkgroepen van de dorpsraad maakte hij zich altijd hard voor het behoud van de leefbaarheid in Leunen. Onder zijn voorzitterschap speelden een aantal gevoelige dossiers die een grote impact hadden op het dorp, zoals het MFC, het centrumplan en het hotel voor arbeidsmigranten. Ook hierin nam hij zijn rol en wist hij door goed naar alle partijen te luisteren en soms door nieuwe inzichten in te brengen de soms moeilijke onderwerpen met luchtigheid en humor te begeleiden.

Hij leverde tevens een bijdrage aan de beeld- en besluitvorming over gemeentebrede onderwerpen die de andere dorpen betroffen, zoals Glasweb Venray, woningbouw, Via Venray, de problematiek van kleine scholen en de website dorpenvenray.nl.  Daarnaast is Jeroen van de Leur al jaren actief als jeugdleider bij SV Leunen.

   

Uit de krant