Afbeelding

Inbrekers opgepakt

Algemeen

De politie heeft twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij meerdere woninginbraken op verschillende plaatsen in Limburg en Zeeland. Een van de twee, een man van 30 jaar uit Heerlen, wordt onder meer verdacht van een woningkraak op 22 januari in Merselo en 15 februari  in Arcen.

Hij werd op donderdag 8 maart gearresteerd.  Een tweede verdachte, een man van 50 jaar uit Maastricht, werd donderdag (vandaag) aangehouden. Beide arrestaties vonden plaats in Maastricht. Uit onderzoek kwam naar voren dat de Heerlenaar niet alleen in Limburg 'actief' was, maar ook in Zeeland. Voor zover nu bekend wordt hij ook verdacht van zes woninginbraken in onder meer Sluiskil, Zaamslag en Nieuw- en Sint Joosland. Deze inbraken pleegde hij allemaal op 15 januari 2018. Uit het onderzoek bleek verder dat er bij de inbraken verschillende auto's gebruikt zijn. In ieder geval twee keer een wit bestelbusje. Dit spoor leidde naar de Maastrichtenaar, die deze auto's gehuurd bleek te hebben.

Verder bleek de Heerlenaar ook gebruik te maken van een door hem zelf gehuurde donkerkleurige personenauto. Het onderzoek is nog in volle gang. Het vermoeden bestaat dat de man uit Heerlen mogelijk nog bij meer woninginbraken betrokken is, onder andere in het grensgebied met België. Hij is afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De komende veertien dagen blijft hij in ieder geval nog vastzitten.

Uit de krant