Extra steun van provincie en gemeente voor Jera On Air. Foto: archief Peel en Maas.
Extra steun van provincie en gemeente voor Jera On Air. Foto: archief Peel en Maas.

Extra steun voor Jera On Air

Algemeen

De gemeente Venray en de provincie Limburg zien kansen om het muziekfestival Jera On Air in Ysselsteyn verder te professionaliseren. Daarvoor stelt zowel de gemeente als de provincie extra subsidie beschikbaar. Het gaat voor de komende drie jaar om een subsidiebedrag van  50.000 euro per jaar. Jera On Air  ziet dit als een mooie kans om het festival naar een hoger plan te trekken.

De provincie biedt met het 'Aanvalsplan Cultuur Noord-en Midden-Limburg' experimenteer-budget zodat Jera On Air de komende drie jaar zo mogelijk kan doorgroeien naar een Cultuurplaninstelling (CPI). De provincie heeft 25.000 euro per jaar toegezegd. De gemeente verhoogt haar bestaande subsidieregeling met Jera On Air  voor de duur van deze drie jaar naar 25.000 euro per jaar. Wethouder Anne Thielen: "Ik ben verheugd dat we als gemeente nu nog meer kunnen bijdragen aan dit prachtige evenement dat Venray op de kaart zet. Mooi ook dat zo'n evenement met een internationaal tintje gedragen wordt door de vele vrijwilligers in Ysselsteyn."

Jera On Air  is een door vrijwilligers georganiseerd muziekfestival in Ysselsteyn in de gemeente Venray. Jera On Air is het grootste festival voor de punk-, hardcore- en metalcoreliefhebbers in Nederland en biedt een vol weekend met de beste bands uit de scene. In 2018 wordt het festival voor de 26ste keer georganiseerd. Het vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni. Het festival trekt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers, mogelijk gemaakt door ruim 500 vrijwilligers (8000 vrijwilligersuren).

Uit de krant