Het Raayland College houdt een debatdag voor de brugklasleerlingen.
Het Raayland College houdt een debatdag voor de brugklasleerlingen.

Debatdag op het Raayland College

Algemeen

De brugklasleerlingen van het Raayland College hebben op dinsdag 6 maart de jaarlijkse debatdag. Dit jaar is het een dag voor én door leerlingen. Twee leerlingen uit 5 vwo hebben de organisatie hiervan als hun schoolproject op zich genomen. 

De twee vwo-leerlingen hebben onderzoek gedaan naar de interessegebieden van de brugklasleerlingen. Aan de hand daarvan hebben ze passende stellingen opgesteld waarover de brugklasleerlingen met elkaar in debat gaan. Op die manier wordt verwacht dat de brugklasleerlingen het debatteren leuk zullen vinden en het in de toekomst vaker willen doen.

Anders dan voorgaande jaren wordt deze debatdag georganiseerd voor de brugklasleerlingen van havo/vwo en van het vmbo. Er is voor deze vernieuwde en bredere opzet gekozen, omdat het voor elke leerling mogelijk moet zijn om hieraan deel te nemen. Van elke klas worden vier of vijf leerlingen uitgekozen om de klas te vertegenwoordigen. De teams strijden tegen elkaar voor de felbegeerde titel 'Best-debatterende brugklas van 2017-2018'. Uiteindelijk wordt er een vmbo-klas én een havo/vwo-klas tot winnaar gekozen.

Uit de krant