Afbeelding

Succesvolle zondag: vier korfbalzeges!

Algemeen

In de hoofdklasse blijven de korfbalsters van De Peelkorf op titelkoers door een 10-16 zege in de uitwedstrijd tegen Corridor.

Na een vroege 2-0 achterstand namen de gasten uit Ysselsteyn het initiatief over en leidden bij rust met 4-10. Die marge van zes treffers werd na de thee niet meer weggegeven. De Peelkorf blijft koploper met de maximale score van zestien punten uit acht duels. Voor De Peelkorf scoorden Marly van Asten (foto, 4x), Rachèl van Meijel en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Lieke Thomassen en Rozan Romme (beiden 2x), Tina Janssen en Fleur van Dijck.

In de overgangsklasse B won Oranje Wit overtuigend de thuiswedstrijd tegen Rietvogels: 24-17. In een fysieke wedstrijd bleven de gasten zeker in de eerste helft in het spoor van Oranje Wit: 12-9. In het tweede bedrijf vergrootte Oranje Wit de marge naar zeven treffers en kwam de zege niet meer in gevaar. De Leunse korfbalsters hebben zestien punten uit acht duels en stevenen af op het kampioenschap. De treffers kwamen op naam van Maureen Drabbels (7x), Dionne Drabbels (4x), Janne Gellings, Steffie van Rooij, Jessica Klaassens en Kim Hendrix (allen 3x) en Nathalie Loenen.

SVOC'01 won in de overgangsklasse B moeizaam het uitduel tegen Odisco: 8-11. Halverwege het duel was de stand nog in evenwicht: 5-5. De gasten kwamen vervolgens sterk uit de kleedkamer, namen een voorsprong van twee treffers (5-7) en gaven die niet meer uit handen. De doelpunten van SVOC'01 kwamen op naam van Linda Claessens en Elien Nabben (beiden 3x), Rian Willems en Marloes Cox (beiden 2x) en Maartje Janssen. SVOC'01 staat keurig als derde in de rangschikking.

Merselo is koploper in de tweede klasse na een 4-10 zege in de uitwedstrijd tegen Gazelle. In de eerste helft kon Gazelle nog aansluiting houden met de Merselose korfbalsters: 4-5. Na de pauze kwamen de gasten sterk uit de startblokken en stonden zelfs geen tegentreffer meer toe. Concurrent Mikado kwam niet in actie, waardoor beide teams nu samen aan kop staan. Voor Merselo scoorden Jacqueline van Meijel (3x), Angela Litjens en Monique Janssen (beiden 2x), Loes Claessens, Fleur Claessens en Aniek Martens.

Archieffoto Peel en Maas: Henk Lammen.

Uit de krant