Waarderingspenning voor Pierre Pijpers. Foto: Hoedemaekers.
Waarderingspenning voor Pierre Pijpers. Foto: Hoedemaekers.

Waarderingspenning voor Pierre Pijpers

Algemeen

Pierre Pijpers (74) heeft vrijdagavond bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Kerststal Venray de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. Burgemeester Hans Gilissen reikte de onderscheiding aan hem uit. 

Pierre Pijpers heeft zich meer dan vijftig jaar ingezet als vrijwilliger. Hij maakte zich op vele gebieden verdienstelijk voor het Venrayse verenigingsleven. Hij wordt omschreven als een markante persoonlijkheid, iemand die beseft dat lokale activiteiten alleen kunnen slagen als er bewoners  zijn die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken en de kar te trekken. Pierre Pijpers startte op jonge leeftijd met het begeleiden van bakkers door heel Europa. Zijn eerste sporen als vrijwilliger verdiende hij als scheidsrechter bij de KNVB. Gedurende twintig jaar leidde hij veel voetbalwedstrijden in de regio in goede banen.

Hij was tevens medeoprichter van joekskapel Blaos 'm op en schreef in de jaren tachtig meerdere vasteloavesliedjes. Liedjes die nog steeds elk jaar te horen zijn. Ook was hij jaren lid van de hoofd- en caféjury van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Pierre Pijpers is in 2017 onderscheiden met de Bronzen Piëlhaas, als dank voor zijn tomeloze inzet voor de Venrayse samenleving. Verder was hij medeoprichter, initiatiefnemer en bestuurslid van Stichting Carillon en Stichting Stadspark. De laatste jaren houdt hij  zich vooral bezig met de levende kerststal in het dorp. Hij is bovendien medeoprichter van de Stichting Kerststal Venray en zorgt er onder andere voor dat elk jaar weer het kerstverhaal levensecht wordt uitgebeeld.

Pierre Pijpers droeg samen met Joep Krijnen vrijdagavond het stokje als bestuurslid van de Stichting Kerststal Venray over aan een geheel nieuw bestuur.


Uit de krant