Het officiële startsein voor de uitvoeringswerkzaamheden van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.
Het officiële startsein voor de uitvoeringswerkzaamheden van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

Werkzaamheden Ooijen-Wanssum van start

Algemeen

Het officiële startsein voor de uitvoeringswerkzaamheden van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is donderdagmorgen gegeven.

Op aangeven van gedeputeerde Hubert Mackus en Hein Versteegen, voorzitter van de stuurgroep van aannemerscombinatie Mooder Maas, reden graafmachines, bulldozers en dumpers het gebied in om te starten met de graafwerkzaamheden in de toekomstige hoogwatergeul van Wanssum. De komende drie jaar legt aannemer Mooder Maas tussen Ooijen en Wanssum onder meer twee hoogwatergeulen, twintig kilometer waterkering, een provinciale rondweg en vijf bruggen aan. Alle werkzaamheden moeten op 31 december 2020 zijn afgerond.
 

De afgelopen maanden is Mooder Maas druk geweest met de voorbereiding van de uitvoering. Zo zijn de weerden van Wanssum en Ooijen onderzocht op niet gesprongen explosieven en archeologische resten. De grootschalige graafwerkzaamheden beginnen in Wanssum. De grond die daar wordt afgegraven wordt gebruikt om het laaggelegen gebied aan de Boltweg in Blitterswijck aan te vullen. Begin 2018 wordt er ook begonnen met het afgraven van de toekomstige hoogwatergeul van Ooijen, de bouw van de brug bij Ooijen en het aanleggen van het westelijk deel van de rondweg van Wanssum. De actuele planning van alle werkzaamheden is te vinden op www.ooijen-wanssum.nl/uitvoering/planning.

Uit de krant