Het Charkov Staats Opera Theater komt naar Schouwburg Venray.
Het Charkov Staats Opera Theater komt naar Schouwburg Venray.

Opera in Schouwburg Venray

Algemeen

Het Charkov Staats Opera Theater komt met het beroemde en tragische operaverhaal La Traviata naar Schouwburg Venray. Op dinsdag 28 november om 20.15 uur staat de schouwburg, na afwezigheid van een paar jaar, weer in het teken van klassieke muziek.

La Traviata, een opera in drie bedrijven van de Italiaanse grootmeester Verdi, vertelt het levensechte liefdesverhaal tussen Violetta en Alfredo. Violetta, een maintenée, leeft er aardig op los, totdat ze de romantische Parijse dichter Alfredo leert kennen. Ze wordt voor het eerst écht verliefd en samen proberen ze op het platteland een rustig leven op te bouwen. Zijn vader ziet echter geen heil in hun relatie en gebiedt Violetta de relatie te verbreken. Dat doet ze en ze pakt haar oude, losbandige leven weer op, maar wordt geveld door tuberculose. Pas op haar sterfbed worden de twee herenigd. Amor e morte, zoals dit beroemde en tragische operaverhaal oorspronkelijk heet, is één van de beroemdste opera's ter wereld. Een klassieke uitvoering door het Charkov Staats Opera Theater, gezongen in het Italiaans, met boventiteling in het Nederlands.

Het Charkov Staats Opera Theater is afkomstig uit Charkov. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, onder wie hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert daarnaast over de hele wereld met 150 voorstellingen per jaar.

Voor meer informatie over de voorstelling of voor tickets aan de theaterkassa: telefoon (0478)530999 of  www.schouwburgvenray.nl.

Uit de krant