Bevrijding Venray 1944

Algemeen

73 jaar geleden werd Venray op 18 oktober bevrijd. Een datum waar zeker bij sti gestaan mag worden, vindt de stuurgroep Liberation Route Venray-Weeze.

Vanaf 18 oktober geeft de stuurgroep Liberation Route in samenwerking met Cultura Venray hier volop aandacht aan door de samenwerking aan te gaan met verschillende doelgroepen in Venray en omstreken. De stuurgroep Liberation Route Venray-Weeze wil graag de geschiedenis herdenken en in ere houden. Daarvoor heeft zij onder andere ondersteuning gezocht bij Cultura Venray. Cultura Venray hoefde niet lang na te denken en wil graag de rol als aanjager en kartrekker op zich nemen om evenementen en herdenkingen rondom de Liberation Route te organiseren. Het is niet alleen van belang de geschiedenis te blijven herdenken en de vrijheid te blijven vieren. Ook de verbinding met het heden is waardevol om het bewustzijn onder doelgroepen te vergroten en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te vertalen naar actuele kwesties.

Geïnteresseerden kunnen een steentje bij dragen aan het opzetten van evenementen en herdenkingen rondom de bevrijding van Venray. Belangstelling? Mail dan naar marloes@culturavenray.nl.

Uit de krant