Met een echt legervoertuig, een Dodge WC 52, naar het bos.
Met een echt legervoertuig, een Dodge WC 52, naar het bos.

Moonwalk-speurtocht

Algemeen

Jeugdclub de Springplank Venray en Jong Nederland Venray hielden zaterdag de Moonwalk: een spannende speurtocht in de bossen van natuurgebied de Paardekop in Ysselsteyn.

Alleen al de reis naar Ysselsteyn toe was voor alle kinderen en leiding een bijzondere ervaring. Zij werden met legervoertuigen via allerleo bos- en binnenwegen naar Ysselsteyn gebracht. In de bossen volgden de kinderen vervolgens de groene route van het Natuurleerpad en dat is in het donker met alleen het licht van je zaklamp niet zo eenvoudig. Daarbij kwamen ze onderweg allerlei opdrachten tegen: het palenspel, vanuit de uitkijktoren met een zaklamp en een verrekijker letters zoeken, spekhappen op een wiebelend klimtoestel en nog veel meer.

Als rode draad kregen de kinderen een lijst met vragen, waarvan ze de antwoorden in het bos konden terugvinden. Na afloop was er natuurlijk weer de jeeprit terug naar de blokhut van Jong Nederland. Daar lag voor alle kinderen een lekkere traktatie klaar, die op een kampvuur bereid werd. Groepje 1 maakte uiteindelijk de meeste vragen en opdrachten goed  en won een smakelijke prijs.

Voor de alle kinderen, maar ook voor de leiding en alle vrijwilligers was het een spannende, avontuurlijke en vooral een gezellige avond. Meer weten over de Moonwalk, Jeugdclub de Springplank Venray of Jong Nederland Venray? Op de Facebookpagina's staan alle foto's en is verdere informatie te vinden.

Uit de krant