Foto: De ontmoeting tussen  koning Willem Alexander en Wilhelmien Poels.
Foto: De ontmoeting tussen koning Willem Alexander en Wilhelmien Poels.

Koninklijke ontmoeting en tv voor straatkinderen Rio

Algemeen

De moeder van wielrenner Wout Poels, Wilhelmien Poels uit Blitterswijck, was bij de Olympische Spelen in Rio om haar zoon aan te moedigen en om namens de fanclub Wout Poels een televisie aan te bieden aan een tehuis voor straatkinderen van de Stichting Sint Martinus.

Tot grote verrassing van Wilhelmien werd ze in het rennerskwartier op de Copacabana spontaan aangesproken door niemand minder dan koning Willem-Alexander. "Het was een bijzondere ontmoeting en een mooi en hartelijk gesprek", aldus Wilhelmien. De koning wist alles van Wout; van zijn ongeval en zijn geweldige prestaties in de Tour en de winst van Luik-Bastenaken-Luik. "Uw zoon is een echte bikkel en een groot sportman", aldus de koning. Tegelijk maakte Wilhelmien ook nog kennis met Chris Froome, de collega van Wout die mede dankzij de inzet van haar zoon de Tour de France heeft gewonnen. "Hij omhelsde mij en vond het fijn om kennis te maken. Leuk je te hebben ontmoet, zei Chris", aldus Wilhelmien.

Na deze koninklijke ontmoeting ging Wilhelmien met haar vriendin Nel Lucassen uit Horst en het echtpaar Marian en Eugene Poels uit Swolgen naar het opvanghuis Casa Don Helder Camara (AMAR) van de Limburgse organisatie Sint Martinus. Daar bood Wilhelmien namens de fanclub van haar zoon het tehuis en de kinderen een grote tv aan en een jaarabonnement. De Horsterse Marielle Martens, zij begeleidde in Rio de Venrayse zwemmer Dion Dreesens, en haar vriend Raymond waren ook bij dit bezoek aanwezig. Namens de fanclub was Joost Bos van de partij. 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Foto beneden: Wilhelmien en vriendin Marian bij de straatkinderen. Naast Wilhelmien de Nederlandse ambassadrice van het project Teja Muller en directeur Roberto dis Santos.


Uit de krant