In de afgelopen weken werd Venray getroffen door grote wateroverlast.
In de afgelopen weken werd Venray getroffen door grote wateroverlast.

'Riool kan buien niet meer aan'

Nieuws

"Het riool kon het blijkbaar niet meer aan. De klimaatveranderingen beginnen steeds meer zichtbaar te worden", zegt Toon Loonen (CDA) in de beschouwing van zijn partij op de voorjaarsnota.

In de afgelopen weken werd Venray getroffen door grote wateroverlast. Vooral op woensdag 1 juni en donderdag 23 juni was het bar en boos. Er kwamen veel straten blank te staan en huizen en bedrijven hadden last van ondergelopen kelders. Ook het gemeentehuis werd twee keer getroffen. Het CDA wil daarom extra aandacht voor de riolering en watersystemen. "Want dat is onze verantwoording", aldus Loonen.

PP2 merkt op dat het rioolsysteem enkele zwakke plekken kent. Het gemeentelijk rioleringsplan geeft onvoldoende antwoord op de heftige en langdurige regenbuien die steeds vaker voorkomen. "Het moet onderzocht worden welke extra maatregelen nodig zijn om de te verwachten wateroverlast zoveel mogelijk te beperken", zegt Carla Brugman. Dat straten steeds blank komen te staan, komt volgens PP2 ook doordat het aantal veegbeurten flink is afgenomen. Daardoor raken afvoerputjes vaker verstopt waardoor het overtollige water niet meer weg kan.

Uit de krant