Zaalvoetbalcoach Jos van Gerven. Foto Henk Lammen, archief Peel en Maas.
Zaalvoetbalcoach Jos van Gerven. Foto Henk Lammen, archief Peel en Maas.

Jos van Gerven assistent-trainer FC Eindhoven

Algemeen

Zaalvoetbalcoach Jos van Gerven uit Venray is vanaf komend seizoen assistent-trainer van FC Eindhoven. Van Gerven staat daarmee de nieuwe hoofdcoach Jan Vogels bij in het seizoen 2016/2017. Dat meldt de zaalvoetbalafdeling van FC Eindhoven op haar website.

Van Gerven gaat een dubbelrol vervullen, want eerder kondigde hij al aan de Duitse landskampioen Hamburg Panthers bij te staan als hoofdcoach bij hun Europese avontuur in de UEFA Futsal Cup. Van Gerven is blij met de nieuwe uitdaging: "Ik wil graag deel uitmaken van de beste futsalclub van Nederland. Komend seizoen ga ik samen met Jan en de rest van de technische staf het eerste team begeleiden om weer mee te strijden met de Nederlandse top. Daarbij speelt de ontwikkeling van de spelers een belangrijke rol. Ook zullen we veel aandacht besteden aan de teamgeest en het plezier in het spel. Dat zijn immers de basiselementen van succes."

FC Eindhoven is blij met Van Gerven: "Hij heeft veel ervaring opgedaan in topwedstrijden", aldus algemeen directeur Anil Badloe. "Zijn cv, met trainersfuncties in alle gelederen van het futsal, bij de jeugd, de KNVB en als hoofdtrainer van een Europees topteam, bewijzen dat Jos van alle markten thuis is."

Uit de krant