Mieke Alkim kreeg de onderscheiding van burgemeester Hans Gilissen.
Mieke Alkim kreeg de onderscheiding van burgemeester Hans Gilissen.

Lintje voor Mieke Alkim

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen heeft zondagmiddag Mieke Alkim-Claessens benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de onderscheiding bij gelegenheid van de veertigste editie van de Vlakwatercross in Venray

Mieke Alkim (72) heeft een passie voor sport. Sinds 1979 is zij actief als vrijwilliger voor Atletiek Vereniging Venray. Zij heeft tal van taken en verantwoordelijkheden binnen de vereniging.

Een van de belangrijkste is wel dat zij belast is met de organisatie en coördinatie van de Vlakwatercross, de jaarlijkse veldloopwedstrijd voor scholieren, recreanten, wedstrijdatleten en mensen met een verstandelijke beperking. De Vlakwatercross is een evenement waaraan jaarlijks in januari tussen de 800 en 1000 sporters deelnemen.

Mieke Alkim zorgt onder meer voor het wedstrijdsecretariaat, de werving en het aansturen van de vrijwilligers, de aanschaf van de prijzen en het contact met andere verenigingen. Verder is zij sinds 1979 jurylid bij club-, regionale en landelijke wedstrijden. Ook voor het wedstrijdsecretariaat van Atletiek Vereniging Venray zet zij zich op een verdienstelijke manier in. Zo instrueert en begeleidt zij onder andere de vrijwilligers en wedstrijdsecretarissen.

Daarnaast is Mieke Alkim sinds 2012 vrijwilliger voor de Stichting Centrum voor Ouderen De Kemphaan. Twee dagdelen per week is zij daar te vinden om de activiteiten voor senioren te ondersteunen en te begeleiden. Foto Henk Lammen.

Uit de krant