Onthulling illustratie 100 jaar luchtverdediging

Nieuws

Op vrijdag 3 juni onthult de commandant van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando, kolonel Peter Gielen, een illustratie ter ere van het honderdjarig bestaan van de grondgebonden luchtverdediging.

Het doek verbeeldt de geschiedenis van de Nederlandse luchtverdediging. Het toont de diversiteit aan materieel en dreigingen door de jaren heen. De imposante compositie, gemaakt door Lex Tempelman, bestaat uit 18 losse panelen en meet ruim 11 vierkante meter. Het kunstwerk wordt onthuld in het bijzijn van een gevarieerd gezelschap, waaronder de burgemeester van Venray en locoburgemeester van Gemert-Bakel. In de grote hal van het stafgebouw op de Luitenant-generaal Bestkazerne vindt de onthulling plaats. De onthulling is de inleiding voor het 100-jarig bestaan en wordt gevolgd in januari door een expositie in het Nationaal Militair Museum.

Het 100-jarig bestaan wordt afgesloten in mei 2017 met een reünie en symposium, waar een boek over historie van de luchtverdediging wordt gepresenteerd.

Uit de krant