Een van de aangetroffen hennepkwekerijen. Foto: politie Venray-Gennep
Een van de aangetroffen hennepkwekerijen. Foto: politie Venray-Gennep

Politie druk met hennepkwekerijen

Algemeen

De politie Venray-Gennep is woensdag en donderdag druk geweest met het ontmantelen van hennepkwekerijen

In Blitterswijck werd woensdag bij een controle van een auto met aanhangwagen een grote hoeveelheid drugs gevonden. Bij de controle trof de politie in de aanhangwagen bovendien een grote hoeveelheid henneptoppen aan. Naar aanleiding van die controle werd vervolgens een onderzoek ingesteld in een woning in Blitterswijck, waar een geruimde hennepkwekerij werd ontdekt. Uit onderzoek bleek tevens dat op illegale wijze stroom was afgenomen.  Daarna werd ook een onderzoek ingesteld in een woning in Lottum, waar eveneens een drogerij/knipperij werd aangetroffen. De autobestuurder, een 54-jarige man uit Lottum en de 55-jarige bewoner van de woning in Blitterswijck, zijn door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Zij zijn vrijdag in vrijheid gesteld en moeten zich binnenkort bij justitie verantwoorden.

In een woning in Ysselsteyn werd donderdag een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. Ook op deze locatie bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. De 30-jarige hoofdbewoner werd aangehouden en ook hij mag zich binnenkort verantwoorden bij justitie. Diezelfde dag werd ook in Nieuw Bergen in een woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 43-jarige bewoner bleek op dat moment niet thuis te zijn. Hij is vrijdag gehoord en is in afwachting van de beslissing van justitie.

Alle kwekerijen zijn geruimd. De aangetroffen drugs en de apparatuur zijn vernietigd.  Door de energieleverancier is bij alle drie de woningen de stroom afgesloten. 'Vanuit de gemeente zal de burgemeester mogelijk overgaan tot het toepassen van de Wet Damocles. Dat wil zeggen dat de burgemeester bevoegd is om de woningen voor een bepaalde duur te sluiten', meldt de politie op Facebook.


Afbeelding

Uit de krant