Dit jaar geen optocht op vastelaovesmaandag in Venray.
Dit jaar geen optocht op vastelaovesmaandag in Venray.

Optocht gaat niet door

Algemeen

De gemeente Venray, de politie en vastelaovesvereniging De Piëlhaas hebben besloten om de optocht af te gelasten. De weersvoorspellingen zijn zo ongunstig dat het niet verantwoord is om de optocht maandag door Venray te laten trekken. Ook de optochten in Blitterswijck en Wanssum gaan niet door. De Piëlhaas organiseert nu in de residentie het Optochtbal 2.11

Het bestuur van vastelaovesvereniging De Piëlhaas beraadt zich nu op een alternatief programma. Ook wordt bekeken of en wanneer de optocht nog wel door Venray trekt. In 1990 werd de optocht ook vanwege de slechte weersomstandigheden afgelast. De tocht trok toen op de zondag na vastelaovend door Venray.

Of dat dit jaar ook het geval is, wordt woensdagmorgen pas duidelijk. "Het is uiteraard jammer dat de optocht vandaag niet doorgaat, maar de risico's voor deelnemers en toeschouwers zijn te groot", aldus voorzitter Jan Arts van De Piëlhaas. "Woensdagmorgen hebben we weer overleg met politie en gemeente om te kijken naar een andere datum."

Als alternatief start om 14.11 uur het Optochtbal 2.11. "Dat is in de residentie (tent Hulsman, red.) van De Piëlhaas met onder meer optredens van de SRV-Mannen, Léon Aarts en diverse andere artiesten", laat vicevoorzitter Bart Lemmen weten. Zo zal La Bamba om 14.11 uur optreden en een uurtje later Marleen Rutten.

Uit de krant