Afbeelding
Foto: Pexels
Ingezonden mededeling

Een eigen bedrijf starten? Grijp dan deze kans!

Algemeen

Veel mensen hebben de stille wens om een eigen bedrijf te beginnen, maar helaas blijft het bij velen ook bij een wens. Wat vaak lastig is bij het starten, is de keuze waarin je een bedrijf gaan beginnen. Bij sommige vakmensen spreekt het voor zich -zoals een hovenier of aannemer-, maar in veel gevallen niet. Mensen verlangen naar de vrijheid van ondernemen, maar ondernemen waarin? Zoals bij velen bekend is de arbeidsmarkt momenteel nogal oververhit; de banen liggen voor het oprapen, de werknemers daarentegen niet. Dit tot grote frustratie van veel werkgevers. Maar dit biedt voor potentiële ondernemers veel kansen! Welke dat zijn? Lees snel verder. 

Flexibele arbeidsmarkt

Waar veel mensen denken dat de arbeidsmarkt op slot zit, is het tegendeel juist waar! Mensen zijn misschien wel meer dan ooit bereid om te bewegen waar het gaat om een nieuwe baan. Niet alleen meer de standaard vaste baan in loondienst is hierbij voor mensen een optie, ook meer flexibele vormen van arbeid krijgen bij steeds meer mensen de voorkeur. Het is daarom nu ook een goed moment om een uitzendbureau te beginnen. Mensen zijn niet bang meer om hun zekerheid op te zeggen, doordat er toch volop kansen op een nieuwe baan zijn. Daarnaast komen er steeds meer facetten kijken bij het vinden van de ideale baan, dan alleen maar de hoogte van je salaris. 

Wat is belangrijk?

Veel werknemers, zeker de nieuwe generatie, gaan niet (alléén) voor een torenhoog salaris maar juist voor meer flexibiliteit en variatie. Hierop inspelen door een eigen uitzendbureau te beginnen lijkt dan vandaag de dag ook een slimme set wanneer je de ambitie hebt om een eigen bedrijf te beginnen. Dit kan al heel eenvoudig als eenmanszaak, wanneer je gebruikmaakt van slimme software en de juiste tools. HelloFlex is hier een voorbeeld van. Door het slim gebruikmaken van deze programma’s kun je al heel veel taken uit handen geven, waardoor je gemakkelijk in je ééntje kunt ondernemen. Geen personeel nodig, iets wat wellicht nog meer een gevoel van vrijheid geeft.

Kortom, een bedrijf starten kan in iedere markt en te allen tijde. Er zijn altijd kansen en mogelijkheden, maar die verschillen wel van tijd tot tijd. De markt lijkt nu zeer gunstig waar het gaat om het starten van een recruitment- of uitzendbureau. Wanneer je de nieuwe manier van werken begrijpt, liggen hier vele mooie kansen en mogelijkheden. 

Uit de krant