Waarderingspenning voor Michael Claessens (links).
Waarderingspenning voor Michael Claessens (links). Foto: Hoedemaekers Venray

Waarderingspenning voor Michael Claessens

Algemeen

Michael Claessens (73) uit Venray heeft zaterdagmiddag de Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd aan hem uitgereikt door locoburgemeester Wim de Schryver.

Claessens heeft van 2007 tot en met 2023 deel uitgemaakt van het bestuur van de stichting Carillon Venray. Zijn grootste verdienste is het feit dat hij zich vanaf zijn aantreden hard heeft gemaakt voor een professionelere organisatie, waarbij met name de planning voor onderhoud, bespelingen en verbeteringen aan het carillon zijn speciale aandacht hadden. Het carillon in de toren van de Sint-Petrus’ Bandenkerk in Venray is mede door zijn inzet uitgegroeid tot een vijfoctaafs carillon op concertniveau. Het staat in de top vijftien van alle carillons in de wereld.


Foto: Hoedemaekers Venray

Naast dit werk heeft Michael Claessens ook bij het Venrays Mannenkoor veel inzet geleverd als zanger en commissielid. Zo was hij van 2011 tot 2015 algemeen bestuurslid en van 2012 tot 2018 voorzitter van de muziekcommissie van het koor. 

Ten slotte heeft hij bij de Zangers van Sint Frans en bij de Venrayse vastelaovesvereniging De Piëlhaas zijn sporen verdiend. Bij de laatste vereniging als lid van de raad van elf, in het bestuur en in commissies.

Uit de krant