Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Verloskundigen naar Annapark

Algemeen Venray

Het zijn spannende, maar bijzondere tijden voor Verloskundige Praktijk Venray. De verloskundigenpraktijk verhuist namelijk van de Stationsweg naar het Annapark in Venray en komende zaterdag vindt de officiële opening plaats. “We gaan naar een andere plek, maar verder verandert er eigenlijk niks. De deur staat nog steeds voor iedereen open”, zegt verloskundige Lonneke Bronswijk enthousiast.


Samen met Aranka Kneepkens, Jori van Oosterhout en Michelle Janssen vormt Bronswijk het vaste team van Verloskundige Praktijk Venray. Vele jaren was de praktijk gevestigd in de gebouw van Medisch Centrum Antoniusveld, maar daar groeide de praktijk langzaam maar zeker uit haar jasje. “We hebben op het Annapark de ruimte om ook in de toekomst door te blijven ontwikkelen, maar we willen eerst rustig landen op de nieuwe locatie”, vult verloskundige Janssen aan.

De verhuizing naar het Annapark zorgt voor enthousiasme bij Verloskundige Praktijk Venray. “Er hangt een hele fijne sfeer op het park. Vroeger was het natuurlijk ondenkbaar dat er op deze plek een verloskundigenpraktijk zou zitten, dat het nu wel kan is wel bijzonder. We voelen ons hier nu al thuis.”

Een verloskundigenpraktijk is al jarenlang meer dan alleen het begeleiden van de zwangerschap, bevalling en het kraambed. De professionals van Verloskundige Praktijk Venray zijn dan ook continue bezig met bijscholing en het aanbod is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Zo vindt er begeleiding plaats op het gebied van anticonceptie en een kinderwens en ook zijn er zwangerschapscursussen, wordt er babymassage gegeven en is de praktijk specialist op het gebied van homeopathische zwangerschapsbegeleiding. “Ons vak evolueert met de tijd mee en dat is natuurlijk alleen maar goed. We spelen zo goed mogelijk in op de behoefte van onze cliënten en hebben een luisterend oor om altijd de juiste oplossing te bieden. Iedere zwangerschap is immers anders. Met de nieuwe locatie hopen we daar nog meer de nadruk op te kunnen leggen.”

Toen de praktijk nog gevestigd was in Medisch Centrum Antoniusveld kwamen er regelmatig nieuwe cliënten gewoon binnenwandelen. Het viertal vindt het belangrijk om te benadrukken dat dat nog steeds mogelijk is. “We zijn dan wel verhuisd naar een ander deel van Venray, maar onze aanpak blijft hetzelfde. Onze praktijk is vijf dagen per week geopend en we ontvangen iedereen met open armen om vragen te beantwoorden.”

De officiële opening is zaterdag 2 maart voor genodigden. “Afgelopen zondag hebben veel (oud-) cliënten de praktijk al bezocht en gelukkig is iedereen enthousiast, maar het zijn natuurlijk ook spannende tijden. Deze week zetten we nog de puntjes op de I en als alle leveranciers op tijd kunnen leveren zijn we zaterdag helemaal klaar voor de opening. De eerste spreekuren hebben we inmiddels al achter de rug op de nieuwe locatie.”

Meer informatie over Verloskundige Praktijk Venray is te vinden op www.verloskundigepraktijkvenray.nl.

Uit de krant