Informatie over wild zwijn

woensdag 21 februari 2018 19:30

Wildbeheereenheid Venray (WBE) houdt op woensdag 21 maart om 19.30 uur in Roelanzia in Ysselsteyn een informatieavond over het wild zwijn.

Stichting Samenwerkende Wildbeheereenheden Limburg zijn een traject aan het inzetten om de WBE's in Limburg verder te professionaliseren en slagvaardiger te maken bij de schadebestrijding van wilde zwijnen. Hiervoor is een presentatie ontwikkeld die namens SSWL door Hubert Stassen wordt gegeven. Het uiteindelijke doel is om te komen tot de oprichting van een schadetafel waaraan afspraken worden gemaakt over de meest effectieve manier waarop jagers het (komende) zwijnenprobleem kunnen aanpakken rekening houdend met de belangen en doelstellingen van de afzonderlijke partners in het werkgebied. Het bestuur van de wildbeheereenheid inventariseert gelijktijdig op welke andere punten eventueel ondersteuning nodig is door middel van veldcursussen, seminars en samenwerking. Daarnaast is er aandacht voor het mentorproject waarin startende jagers worden gekoppeld aan een WBE en een ervaren jager om zo het ambacht door te geven en te verjongen.

Deze avond is een must voor alle belanghebbenden in het gebied en iedereen met een groen hart. Opgeven kan via e-mail info@wbe-venray.nl of telefoon 06-53336009.

Locatie