Nachtmis Grote Kerk op tv


De nachtmis op kerstavond 24 december in de Grote Kerk wordt om 23.30 uur live uitgezonden op Nederland 2. Een dag eerder strijkt KRO-RKK al in Venray neer om de mis van zondag 23 december uit te zenden.

Deze dienst begint ’s ochtends om 10.30 uur. Het is voor het eerst dat de nachtmis uit Venray op de nationale tv komt. “Er is geen limiet aan de uitzending. De dienst zal ongeveer een uur en een kwartier duren”, zegt deken Harrie Smeets, die de Venraynaren oproept om op kerstavond naar de Grote Kerk te komen. “Het is niet de bedoeling dat de mensen thuis op de bank met een worstenbroodje tv gaan kijken. Het zou mooi zijn als de kerk goed gevuld is.”

De avondmis van 21.00 uur op 24 december komt te vervallen. De dienst van 19.00 uur gaat wel gewoon door. “Normaal hebben we drie missen op kerstavond”, zegt Smeets. “Vanwege de repetitie voor de nachtmis, kan de mis van 21.00 uur deze keer niet doorgaan.”

 

 


Comments are closed.